Compressiekousen

Tijdens het sporten komen blessures aan de onderbenen veel voor. Bij het hardlopen, springen, wenden keren, snel afremmen hebben de benen veel te verduren. Bij iedere pas wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen.

De Herzog Sport Compressiekousen werken preventief, verminderen de pijn en bevorderen het herstel na inspanning.

Hoe werken de Herzog Sport Compressiekousen?

  1. De kousen houden de kuiten compact. Hierdoor wordt de trilling bij de landing van de voet tijdens de loopbeweging gereduceerd. Het gevolg hiervan is dat er minder onwillekeurige laterale (zijdelinkse) beweging is van de relatief zware kuitspier, waardoor er dus ook minder trekkrachten zijn aan achillespees en scheenbeenvlies.
  2. Na zweepslag (spierruptuur) in de kuit worden de wondranden door de comprimerende kous tegen elkaar gedrukt waardoor er minder kans op littekenvorming - en er dus minder bindweefsel zal worden gevormd. Littekenweefsel is op zijn best nog enigszins rekbaar maar zal nooit meer de elasticiteit hebben van de omliggende spier. Bovendien wordt hematoomvorming (bloeduitstorting) effectief tegengegaan.
  3. Bij intensieve inspanning zal er celweefsel, eiwit, worden afgebroken en in het interstitium blijven. Eiwit in de tussencelruimte beïnvloedt de colloïd osmotische druk (COD) zodanig dat weefselvocht moeilijker geresorbeerd kan worden in het veneuze deel van het capillair bed, met als gevolg het ontstaan van oedeem. Oedeemvorming beïnvloedt de circulatie negatief waardoor toevoer van voedingsstoffen en zuurstof enerzijds en de afvoer van melkzuur en koolzuurgas stagneert. Door het dragen van de Herzog sportcompressiekousen wordt de weefseldruk verhoogd waardoor resorptie van weefselvocht in het veneuze deel van het capillair netwerk wordt verbeterd. Het resultaat hiervan is een sneller herstel.

Kijk voor meer informatie op de website van Herzog Medical.

De Herzog Compressiekousen zijn alleen goed werkzaam als de compressie voldoende hoog is en de drukafname juist verloopt, om deze redenen wordt uw voet op 6 punten opgemeten om een juiste werking te garanderen.

Het aanmeten duurt ongeveer 10 minuten.

Of bel naar 0165(508174) om een afspraak te maken.

Vanaf april 2024 zijn wij overgestapt naar een andere afsprakenplanner (van Onlineafspraken naar Podonet). Voor cliënten die een account hebben aangemaakt voor april 2024 dienen zich tijdens het plannen opnieuw aan te melden als nieuwe patiënt. Tijdens het plannen kiest u voor "Nee, ik ben hier nieuw".

Sorry voor het ongemak!

Feetanalysis
Mgr. van Dongenlaan 2
4741 DH  Hoeven
T 0165(508174)
E
info@feetanalysis.nl

maandag     13:00 - 17:00    18:15 - 19:00
dinsdag       09:00 - 17:00
donderdag  09:00 - 17:00
vrijdag         09:00 - 17:00
woensdag/zaterdag/zondag gesloten